Taua EV a Saina: na'o le sili ona malosi o le a ola e pei o le BYD, o le pulega a Xpeng na tu'itu'i ai le 15 tagata faafoliga i le lotolotoi o sapalai.

Aofa'i Tupe fa'aputuina ua sili atu i le 100 piliona yuan, ma o le fa'atauga fa'atau a le atunu'u o le 6 miliona iunite fa'atulaga mo le 2025 ua sili atu.

E le itiiti ifo ma le 15 EV amata-fa'atosina fa'atasi ai ma le tu'ufa'atasia o le gaosiga fa'aletausaga o le 10 miliona iunite ua pa'u pe fa'ao'o atu i le pito o le le mafai ona totogiina.

图片 1

Vincent Kong talotalo se pulumu malu-mulu a'o ia aveese le pefu mai lana WM W6, ata'avale ta'aloga eletiseo ana fa'atauga na ia salamō ai talu mai le taimi na fa'aletonu ai le tamaoaiga o le fai ta'avale.

“AfaiWMe tapunia [ona o se faʻalavelave tau tupe], o le a faʻamalosia aʻu e faʻatau se taavale [eletise] fou e sui ai le W6 ona o le a taofia le auaunaga a le kamupani pe a uma ona faʻatau, "o le tala lea a le failautusi o Shanghai, lea na faʻaalu pe tusa ma le 200,000. yuan (US$27,782) ina ua ia faatauina le SUV i le lua tausaga talu ai."O le mea e sili ona taua, o le a maasiasi le aveina o se taavale na fausia e se faʻailoga ua le manuia."

Faavaeina i le 2015 e Freeman Shen Hui, sa avea muamua ma Pule Sili oZhejiang Geely Holding Group, WM ua tauivi ma faafitauli tau tupe talu mai le afa lona lua o le 2022 ma mafatia i se lavea i le amataga o Setema o lenei tausaga ina ua paʻu le US $ 2 piliona faʻatasi ma le lisi o Hong Kong Apollo Smart Mobility.

E le na'o le WM e le'i ausiaina le maketi pa'epa'e EV i Saina, lea e o'o atu i le 200 tagata fai ta'avale laiseneina - e aofia ai ma le au fa'aputuga o penisini o lo'o tauivi e malaga atu i EV - o lo'o tauivi ina ia maua se tulaga.I totonu o se maketi taʻavale lea e 60 pasene o taavale fou uma o le a eletise i le 2030, naʻo tagata faʻapipiʻi faʻatasi ma taga sili ona loloto, o faʻataʻitaʻiga sili ona manaia ma sili ona faʻafouina, e faʻamoemoe e ola.

O lenei tafega o fafo o loʻo faʻamataʻu e avea ma lologa ma le itiiti ifo ma le 15 EV amata faʻatasi ma le tuʻufaʻatasia o le gaosiga faʻaletausaga o le 10 miliona iunite ua paʻu pe faʻaosoina i le taufaaleaga aʻo maua e le au taaalo tetele sea maketi, tu'u ai tama'i tauva e pei o le WM e tau mo tupe, e tusa ai ma fa'atatauga a China Business News.

图片 2

Na ioeina e le pule o le EV Kong, o le fesoasoani a le malo e 18,000 yuan (US$2,501), tuusaunoaga mai lafoga taumafa e mafai ona faasaoina ai le silia ma le 20,000 yuan ma se laisene taavale e leai se totogi lea e maua ai le 90,000 yuan i sefe, o mafuaaga autu ia o lana faaiuga faatau.

Peita’i, ua lagona nei e le pule ogatotonu e 42 tausaga le matua ma se kamupani a le malo, e le o se fa’ai’uga poto ona e ono fa’aalu se tupe e sui ai, pe a fa’aletonu le kamupani.

O le WM Motor e faavae i Shanghai sa masani ona avea ma tama o le EV boom i Saina ona o tupe faavae ma pisinisi tumaoti na sasaa atu le tusa ma le 40 piliona yuan i totonu o le vaega i le va o le 2016 ma le 2022. O Saina, e faitaulia Baidu, Tencent, Hong Kong tycoon Richard Li's PCCW, le tuai o taaloga faitupe a Macau Stanley Ho's Shun Tak Holdings ma Hongshan kamupani fa'akomepiuta maualuga i ana uluai tupe teu tupe.

O le le manuia o le lisi o le faitotoa pito i tua a le WM na afaina ai lona mafaia sailiga tupe ma na oʻo mai ina ua maeʻa atau fa'aitiitiga taulea na faaitiitia ai e le WM totogi o tagata faigaluega i le afa ma tapunia le 90 pasene o ana potu faʻaalia i Shanghai.O fa'asalalauga fa'alotoifale e pei o le nusipepa tupe a le setete o China Business News, na lipotia mai o le WM ua latalata i le gaumativa ona o le matelaina o tupe e manaʻomia mo le faʻaauauina o ana galuega.

Talu mai lena taimi na faʻaalia ai o le US-listed car dealer Kaixin Auto o le a laa i totonu e avea o se saito paʻepaʻe pe a maeʻa se maliliega e leʻi faʻaalia lona tau.

"O le WM Motor's fashion technology product positioning and branding e fetaui lelei ma sini fuafuaga a le Kaixin," o le tala lea a Lin Mingjun, le taitaifono ma le Pule Sili o Kaixin, i se faamatalaga ina ua uma ona faalauiloa le fuafuaga e maua ai le WM."E ala i le faʻamoemoeina o le mauaina, o le a maua ai e le WM Motor avanoa i le tele o fesoasoani faʻavae e faʻaleleia ai le atinaʻeina o lana pisinisi feaveaʻi atamai."

E tusa ai ma le faʻamatalaga muamua a le kamupani, na tuʻuina atu i le Hong Kong stock exchange i le 2022, na tuʻuina atu ai e le WM tupe gau o le 4.1 piliona yuan i le 2019 lea na faʻalauteleina ai le 22 pasene i le 5.1 piliona yuan i le tausaga na sosoo ai ma le 8.2 piliona yuan i le 2021. fa'aititia le aofa'i o fa'atau.I le tausaga talu ai, na faʻatau atu ai e le WM na o le 30,000 iunite i le maketi o loʻo televave le tuputupu aʻe, o se paʻu i le 33 pasene.

O le tele o kamupani, e amata mai i le WM Motor ma Aiways i le Enovate Motors ma le Qiantu Motor, ua uma ona faʻatūina fale gaosi oloa i le atunuʻu tele o Saina lea e mafai ona faʻaputuina le 3.8 miliona iunite i le tausaga talu ona ova atu le aofaʻi o tupe faavae i luga o le 100 piliona yuan, e tusa ai ma le tala. Tala Fou Pisinisi Saina.

O le faʻatauga a le atunuʻu e 6 miliona iunite i le 2025, faʻatulagaina e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi i le 2019, ua sili atu.O le tuʻuina atu o taʻavale eletise mama ma plug-in hybrid cars mo pasese faʻaaogaina i Saina e faʻamoemoe e oso i le 55 pasene i le 8.8 miliona iunite i lenei tausaga, o le au suʻesuʻe UBS Paul Gong vaʻaia ia Aperila.

E tusa ma le tasi vaetolu o le fa'atauga o ta'avale fou i totonu o Saina i le 2023, atonu e le lava lea e fa'atumauina ai galuega i le tele o tagata fai EV o lo'o fa'aalu le faitau piliona i tau o mamanu, gaosiga ma fa'atauga.

"I le maketi a Saina, o le tele o tagata fai EV o loʻo lafoina tupe leiloa ona o le malosi o tauvaga," o le tala lea a Gong."O le toʻatele oi latou na taʻua le maualuga o le lithium [se mea taua o loʻo faʻaaogaina i maa EV] o le mafuaʻaga sili lea o le le lelei o le faʻatinoga, ae latou te leʻi maua ni tupe mama e tusa lava pe faʻafefete tau lithium."

O le Shanghai Auto Show ia Aperila na vaʻaia WM, faʻatasi ai ma isi taʻutaʻua taʻutaʻua amata -Evergrande New Energy Auto, Qiantu Motor, Aiways, Enovate Motors ma Niutron – fa'amisi le fa'aaliga fa'aaliga e 10 aso, le fa'aaliga tele o ta'avale a le atunu'u.

O nei tagata fai taavale ua tapunia a latou falegaosimea pe taofia foi le mauaina o ni oka fou, ona o se taua o le tau o le tau na afaina ai le maketi tele o taavale afi ma EV i le lalolagi.

I se eseesega tele,Nio,XpengmaLi Auto, o le pito i luga ole EV e tolu amata, na tosoina ai le toʻatele o tagata i o latou fale talimalo e aofia ai le tusa ma le 3,000 sikuea mita o faʻaaliga avanoa taʻitasi, i le leai o se US taʻavale Tesla.

EV sili fai i Saina

图片 3

"O le maketi Saina EV e maualuga le pa," o le tala lea a David Zhang, o se polofesa asiasi i le Huanghe Science and Technology College i Zhengzhou, itumalo o Henan."E tatau i se kamupani ona maua ni tupe ia lava, atiina ae oloa malolosi ma manaʻomia se au faʻatau lelei e ola ai i le maketi faʻatauvaʻa.Pe a tauivi soʻo se tasi o i latou ma faʻafitauli tau tupe poʻo le le lelei o tiliva, e faʻamauina o latou aso seʻi vagana ua mafai ona latou mauaina tupe fou.

Ua telegese le saoasaoa o le tamaoaiga o Saina i le valu tausaga talu ai, ua faateteleina e le malo ua taʻua o le zero-Covid strategy lea ua iu ai i le faaitiitia o galuega i vaega o tekinolosi, meatotino ma turisi.O le mea lena na mafua ai le faʻaitiitia lautele o tupe faʻaalu, ona o tagata faʻatau na tolopoina le faʻatauina o mea tetele-tiketi pei o taavale ma fanua faʻatau.

Mo EV fa'apitoa, o le tauvaga e fa'atauva'a i tagata ta'a'alo tetele, o lo'o maua avanoa i ma'a sili atu ona lelei, sili atu mamanu, ma sili atu tupe fa'atau.

O William Li, o le faʻavae ma le Pule Sili o Nio, na valoia i le 2021 e le itiiti ifo i le 40 piliona yuan o tupe faavae o le a manaʻomia mo le amataina o le EV e maua ai tupe mama ma faʻalagolago ia te ia lava.

Na taʻua e He Xiaopeng, Pule Sili o Xpeng, ia Aperila e naʻo le valu tagata faʻapipiʻi taʻavale eletise o le a tumau i le 2027, ona o le a le mafai e le au taʻalo laiti ona sao mai le tauvaga mataʻutia i le televave o pisinisi.

"O le a tele ni taamilosaga o le tele o le faʻamutaina (o tagata fai taavale) i le lotolotoi o le suiga o pisinisi tau taavale i le eletise," o lana tala lea."O tagata taaalo uma e tatau ona galue malosi e aloese mai le faʻamalolo mai le liki."

图片 4

E le'i maua mai e Nio po'o Xpeng se polofiti, a'o Li Auto na lipotia fa'alekuata fa'asili talu mai le kuata o Tesema i le tausaga talu ai.

"I totonu o se maketi malosi, o le EV amataina e tatau ona fausia se faʻailoga e fausia ai a latou lava tagata faʻatau," o le tala lea a le peresitene o Nio Qin Lihong."Nio, i le avea ai o se tagata fai eletise eletise, o le a tumau mausali i le faʻatulagaina o matou o se tauva i taavale penisini pei o BMW, Mercedes-Benz ma Audi.O loʻo matou taumafai pea e faʻamalosia lo matou tulaga i le vaega o taavale faʻapitoa.

O tagata taaalo laiti o loʻo vaʻavaʻai i fafo ina ua le mafai ona faia ni faʻalavelave taua i le maketi i totonu o le atunuʻu.Na taʻua e Zhang o le Huanghe Science and Technology College, o tagata Saina EV assemblers o loʻo tauivi e maua se tulaga i le maketi i totonu o le atunuʻu, o loʻo agai atu i fafo i se taupulepulega e maileia tagata fou, aʻo latou tauivi e ola.

O le Enovate Motors e fa'avae i Zhejiang, lea e le o fa'avasegaina i totonu o le au fai afi fa'a-Saina pito i luga, fa'alauiloa se fuafuaga efausia se falegaosimea i Saudi Arabia, ina ua maeʻa se asiasiga a le setete a Peresitene Xi Jinping i le malo i le amataga o lenei tausaga.O le kamupani fai taavale, lea e faitaulia ai le Shanghai Electric Group o se tagata fai pisinisi muamua, na sainia se maliliega ma pulega a Saudi Arabia ma paaga soofaatasi Sumou e faatuina se fale eletise ma le gafatia faaletausaga o le 100,000 iunite.

O le isi tagata taalo laʻititi, o Shanghai-based Human Horizons, o se EV e faʻapipiʻi taʻavale e tau i le US $ 80,000, na faʻatuina se US $ 5.6 piliona faʻatasi ma le Matagaluega o tupe teufaafaigaluega a Saudi Arabia ia Iuni e faʻatautaia "suʻesuʻega taʻavale, atinaʻe, gaosiga ma faʻatau".Ole igoa ole Human Horizon ole HiPhi e le o iai ile lisi ole 15 EV pito i luga a Saina ile fa'atauga fa'alemasina.

图片 5

"O le sili atu ma le sefulu lua taʻavale ua le manuia na tatalaina le lolovaia mo le faitau selau o tagata leiloloa e faʻaalia i le a sau i le lua i le tolu tausaga," o le tala lea a Phate Zhang, o le na faavaeina le CnEVPost, o se kamupani e tuʻuina atu faʻamatalaga eletise-eletise i Shanghai."O le tele o tamaʻi taʻavale EV i Saina, faʻatasi ai ma le lagolago tau tupe ma faiga faʻavae mai malo faʻalotoifale, o loʻo tauivi pea e atiaʻe ma fausia ni taʻavale eletise e sosoo ai i le lotolotoi o le sini o le carbon neutrality a Saina.Ae ua sauni e fa'aletonu pe a leai se tupe."

O Byton, o se EV amata na lagolagoina e le malo o Nanjing ma le kamupani fai taavale a le setete o FAW Group, na faila mo le gaumativa ia Iuni o le tausaga nei ina ua le mafai ona amataina le gaosiga o lana uluai faataitaiga, le M-Byte sport-utility vehicle lea na fai muamua i le Frankfurt Motor Show i le 2019.

E leʻi tuʻuina atu lava se taʻavale maeʻa i tagata faʻatau aʻo lana pisinisi autu, Nanjing Zhixing New Energy Vehicle Technology Development, na faʻamalosia i le gaumativa ina ua uma ona molia e se tagata aitalafu.E soso'o lea ma le tausaga talu aifaila o le gaumativasaunia e Beijing Judian Travel Technology, o le pisinisi soofaatasi i le va o le sauai a Saina Didi Chuxing ma Li Auto.

"O aso timuga o loʻo lumanaʻi mo na tamaʻi taʻaloga e leai ni a latou tupe teu faʻafaigaluega e lagolago ai a latou mamanu ma gaosiga o taʻavale," o le tala lea a Cao Hua, o se paaga a le kamupani tumaoti a le Unity Asset Management e faʻavae i Shanghai, o loʻo teu faʻafaigaluega i kamupani faʻatau taavale."O le EV o se pisinisi e faʻateleina tupe tetele ma e maualuga ai tulaga lamatia mo kamupani, aemaise lava i latou amataina e leʻi faʻalauteleina lo latou lauiloa i lenei maketi faʻatauvaʻa."


Taimi meli: Oke-09-2023

Feso'ota'i

Aumai se Alaga
Maua fa'afouga imeli