Ta'avale fou-malosi e maua ai le 50% o le fa'atauina o ta'avale fou a Saina i le 2030, fa'aaliga a Moody.

Ole fua faatatau ole vaetamaina ole NEV na oʻo ile 31.6 pasene ile 2023, faʻatusatusa i le 1.3 pasene ile 2015 ona o fesoasoani mo tagata faʻatau ma faʻamalosiaga mo tagata fai mea na faʻavaeina le siʻitia.
O le sini a Beijing o le 20 pasene i le 2025, i lalo o lana fuafuaga tau atinaʻe umi i le 2020, na sili atu i le tausaga talu ai.

a

O taavale fou-malosi (NEVs) o le a maua ai le tusa ma le afa o taavale fou faʻatau i totonu o Saina i le 2030, ona o faʻamalosiaga a le setete ma le faʻalauteleina o nofoaga faʻatau e manumalo ai le tele o tagata faʻatau, e tusa ai ma le Moody's Investors Service.
O le fua faatatau o loʻo faʻaalia ai le tumau ma le faʻaauauina o tupe maua i le isi ono tausaga ona o fesoasoani mo tagata faʻatau taʻavale ma malologa lafoga mo tagata gaosi oloa ma tagata gaosi maa e lagolagoina le manaʻoga, o le tala lea a le kamupani faʻatatau i se lipoti na tuʻuina atu i le Aso Gafua.
Ole fua faatatau ole vaetamaina o le NEV i Saina na o'o ile 31.6 pasene ile 2023, ose oso maualuga mai le 1.3 pasene ile 2015. O lena ua sili atu i le 20 pasene a Beijing i le 2025 ina ua faʻalauiloa e le malo lana fuafuaga tau atinaʻe umi i le 2020.
NEV e aofia ai ta'avale eletise mama, ituaiga fa'ato'a fa'apipi'i ma ta'avale e fa'aosoina ai le hydrogen.O Saina o loʻo i ai le maketi taʻavale sili ona tele i le lalolagi ma taʻavale eletise.
"O a matou tala faʻatatau o loʻo faʻavaeina e ala i le faʻatupulaia o manaʻoga faʻapitonuʻu mo NEVs ma tupe teufaafaigaluega i le faʻatupeina o atinaʻe, o le tau o Saina i le NEV ma le gaosiga o maʻa, ma le tele o faiga faʻavae a le malo e lagolagoina ai le vaega ma ana pisinisi lata ane," o le tala lea a le ofisa sinia aitalafu Gerwin Ho i le lipoti.
O le va'aiga a Moody e la'ititi ifo le malosi nai lo le fa'atatau a le UBS Group i le 2021. Na fa'ailoa mai e le faletupe a Suiselani e tolu mai ta'avale fou uma e lima fa'atau atu i le maketi i totonu o Saina o le a fa'aola e maa i le 2030.
E ui i le faaletonu o le tuputupu aʻe i lenei tausaga, ae o loʻo tumau pea le faʻalauiloaina o taavale afi i le alualu i luma o le atunuʻu.O tagata gaosi oloa mai le BYD i le Li Auto, Xpeng ma Tesla o loʻo feagai ma tauvaga malosi ia i latou lava i le lotolotoi o tau tau.
O loʻo faʻamoemoeina e le Moody's le pisinisi e faʻatatau i le 4.5 i le 5 pasene o oloa faʻatau a Saina i le 2030, e totogi ai vaega vaivai o le tamaoaiga e pei o meatotino.
Na lapataia e Moody's i le lipoti e faapea o tulaga lamatia o le geopolitical e mafai ona faalavelaveina ai le atinaeina o filifili tau o le NEV a Saina ona o le aufaipisinisi o taavale afi ma le au gaosi vaega o loo feagai ma papupuni o fefaatauaiga i maketi i fafo.
O loʻo suʻesuʻeina e le Komisi Europa taʻavale eletise na faia e Saina mo le masalomia o fesoasoani a le setete e faʻaleagaina ai le au gaosi Europa.O le suʻesuʻega e mafai ona iʻu ai i tau e maualuga atu nai lo le tulaga masani o le 10 pasene i le Iuni a Europa, o le tala lea a Moody's.
UBS na valoia ia Setema o le a pulea e le au fai taavale a Saina le 33 pasene o le maketi o le lalolagi i le 2030, toeititi faaluaina le 17 pasene na latou mauaina i le 2022.
I se lipoti a le UBS teardown, na maua ai e le faletupe o le BYD's electric Seal sedan e sili atu le gaosiga i luga o le Tesla's Model 3 o loʻo faʻapotopotoina i totonu o Saina.O le tau o le fausiaina o se Faamaufaailoga, o se tauva i le Model 3, e 15 pasene maualalo, o le lipoti faaopoopo.
"O tau o le a le taofia ai kamupani Saina mai le fausiaina o falegaosimea i Europa ona o le BYD ma le [fausia maa] CATL ua uma ona faia [la mea]," o le tala lea a le vaega o lobby Europa Transport & Environment i se lipoti i le masina talu ai."O le faʻamoemoe e tatau ona faʻaogaina laina eletise sapalai i Europa aʻo faʻavavevave le unaʻiga o le EV, ina ia maua ai le tamaoaiga atoa ma le tau o le suiga."


Taimi meli: Apr-18-2024

Feso'ota'i

Aumai se Alaga
Maua fa'afouga imeli