O le VW ma le GM na leiloa le fanua i Saina e fai EV ona o le pa'u-mamafa o laina-ups ua le fiafia i le maketi o taavale tetele i le lalolagi.

O fa'atauga a le VW i le atunu'u tele o Saina ma Hong Kong na si'itia i le 1.2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i se maketi na fa'atupulaia i le 5.6 pasene i le aotelega.

O le GM China's 2022 tiliva na pa'ū i le 8.7 pasene i le 2.1 miliona, o le taimi muamua talu mai le 2009 na pa'ū ai ana faʻatauga i Saina i lalo ifo o ana faʻatauga a Amerika.

sav (1)

O le Volkswagen (VW) ma le General Motors (GM), o loʻo avea ma taʻutaʻua taʻutaʻua i le vaega o taʻavale a Saina, o loʻo tauivi nei e faʻataʻitaʻi i luga o le atunuʻu.ta'avale eletise (EV)tagata fai mea'ai e pei o a latou laina eletise e fa'aaogaina le penisini ua leiloa le fanua i le maketi tele i le lalolagi.

Na lipotia e le VW i le Aso Lua na ia tuʻuina atu le 3.24 miliona iunite i le atunuʻu tele o Saina ma Hong Kong i le tausaga talu ai, o se siʻitia vaivai 1.2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i se maketi na faʻatupulaia 5.6 pasene i le aotelega.

O le kamupani Siamani na faʻatau atu le 23.2 pasene sili atu taʻavale eletise mama i totonu o Saina ma Hong Kong nai lo le 2022, ae o le aofaʻi na o le 191,800.I le taimi nei, o le maketi o le eletise eletise na oso i le 37 pasene i le tausaga talu ai, faatasi ai ma le tuʻuina atu o le eletise mama ma le plug-in hybrid cars na oʻo atu i le 8.9 miliona iunite.

O le VW, lea o loʻo tumau pea le taʻavale sili ona tele i Saina, na tauivi ma tauvaga malosi maiBYD, tau le sasaina o le EV faʻavae Shenzhen i tulaga faʻatau.O tiliva a le BYD na siitia le 61.9 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le 3.02 miliona i le 2023.

sav (2)

"O loʻo matou faʻatulagaina a matou faila i manaʻoga o tagata Saina," o le tala lea a Ralf Brandstatter, o se sui o le komiti a le VW mo Saina, i se faʻamatalaga."E ui o le tulaga o le a tumau pea le faigata i le isi lua tausaga, o loʻo matou faʻalauteleina a matou tomai faʻatekonolosi ma faʻatulagaina a matou pisinisi mo le lumanaʻi."

VW ia Iulai na tu'ufa'atasia ma le fale EV faufaleXpeng, ma faasilasila atu o le ateu fa'afaigaluega e uiga i le US $ 700 miliona mo le 4.99 pasene o le tauvaga Tesla.O kamupani e lua o loʻo fuafua e faʻasalalau lua Volkswagen-badged midsize EVs i le 2026 i Saina, e tusa ai ma la latou maliega faʻatekonolosi.

I le amataga o lenei masina,GM Sainafai mai o ana tiliva i luga o le atunuʻu na pa'ū 8.7 pasene i le 2.1 miliona iunite i le tausaga talu ai, mai le 2.3 miliona i le 2022.

O le taimi muamua lea talu mai le 2009 na paʻu ai le faʻatauga a le kamupani taʻavale a Amerika i Saina i lalo ifo o ana tiliva i le US, lea na faʻatau atu ai le 2.59 miliona iunite i le 2023, i luga 14 pasene i le tausaga.

Fai mai le GM, o EV na maua le kuata o le aofaʻi o ana tiliva i Saina, ae na te leʻi tuʻuina atu se numera faʻatupulaia o le tausaga ma le tausaga pe faʻasalalau faʻamaumauga faʻatau mo Saina i le 2022.

"O le a faʻaauauina e le GM lana taʻavale fou-malosi faʻalauiloa taʻavale i Saina i le 2024," o le tala lea i se faʻamatalaga.

Saina, o le maketi EV aupito tele foi i le lalolagi, e tusa ma le 60 pasene o le faatauina atu o taavale eletise i le lalolagi, faatasi ai ma kamupani fai fale e pei oBYD, lagolagoina e Warren Buffett's Berkshire Hathaway, faoa le 84 pasene o le maketi i totonu o le 11 masina muamua o le 2023.

UBS su'esu'e Paul Gongfai mai i le Aso Luao lo'o maua nei e le au fai eletise a Saina se avanoa i le atina'eina ma le gaosiga o tekonolosi.

Na ia valoia foi o le a pulea e le au gaosi taavale le 33 pasene o le maketi o le lalolagi i le 2030, toeititi faaluaina le 17 pasene i le 2022, faʻamalosia e le faʻateleina o le lauiloa o taʻavale faʻamalosi.

O lea ua i ai le atunuu i luga o le ala e avea ai ma taʻavale sili ona tele i le lalolagi i le 2023, i le faʻatauina atu o le 4.4 miliona iunite i le 11 masina muamua, o se faʻaopoopoga o le 58 pasene mai le 2022, e tusa ai ma faʻamaumauga mai le China Association of Automobile Manufacturers.

I le vaitaimi lava e tasi, o tagata Iapani taʻavale, o le lalolagi sili ona faʻatau atu i fafo i le 2022, faʻatau atu 3.99 miliona iunite i fafo, e tusa ai ma faʻamaumauga mai le Japan Automobile Industry Association.

Tuueseese,Teslafa'atau atu le 603,664 Model 3 ma le Model Y ta'avale na faia i le Shanghai-based Gigafactory i Saina i le tausaga talu ai, i luga 37.3 pasene mai le 2022. O le fa'atupulaia e toetoe lava a le suia mai le 37 pasene o fa'atauga fa'amauina i le 2022 ina ua tu'uina atu e tusa ma le 440,000 ta'avale i Saina. tagata fa'atau.


Taimi meli: Ian-30-2024

Feso'ota'i

Aumai se Alaga
Maua fa'afouga imeli