O le kamupani Saina EV o Nio ua malilie e laiseneina tekinolosi i Sasaʻe Tutotonu amata Forseven, iunite o Abu Dhabi's CYVN Holdings

Deal e mafai ai e Forseven, o se iunite o le tupe a le malo o Abu Dhabi CYVN Holdings, e faʻaaoga le tomai ma tekinolosi a Nio mo le EV R&D, gaosiga, tufatufaina atu.

O fefaʻatauaiga o loʻo faʻaalia ai le faʻateleina o aʻafiaga a kamupani Saina i le atinaʻeina o le lalolagi EV alamanuia, fai mai le au suʻesuʻe

acdsv (1)

Ua sainia e le kamupani fau taavale eletise Saina Nio se feagaiga e laiseneina ana tekinolosi i le Forseven, o se iunite a le malo o Abu Dhabi CYVN Holdings, i se faailoga lata mai o le faateleina o faatosinaga a Saina i le lalolagi.ta'avale eletise (EV)alamanuia.

Nio fa'avae i Shanghai, e ala i lona lala o Nio Technology (Anhui), e mafai ai e Forseven, o se EV amata, e faʻaaoga faʻamatalaga faʻapitoa a Nio, iloa, polokalama ma meatotino faʻapitoa mo suʻesuʻega ma atinaʻe, gaosiga ma le tufatufaina o taavale, na fai mai ai Nio i se faila. i le Hong Kong stock exchange i le afiafi o le Aso Gafua.

O le lala a Nio o le a mauaina totogifuapauina laisene tekonolosi e aofia ai le le toe faʻafoʻiina, faʻamautu totogi muamua i luga o totogi faʻatulagaina e faʻatatau i le faʻatauga a Forseven i le lumanaʻi o oloa laiseneina, fai mai le faila.E leʻi faʻamatalaina auiliiliga o oloa a Forseven e fuafua e atiaʻe.

"O le fefaʻatauaʻiga ua toe faʻamaonia ai o kamupani Saina o loʻo taʻitaʻia le suiga o le lalolagi o taavale afi i le vaitaimi o le EV," o le tala lea a Eric Han, o se pule sinia i Suolei, o se kamupani faufautua i Shanghai.“E maua ai fo’i se tupe maua fou mo Nio, lea e mana’omia ai le fa’ateleina o tinoitupe e maua mai ina ia maua ai tupe mama.”

acdsv (2)

O le CYVN ose fa'atau tupe tele i Nio.I le aso 18 o Tesema, na faasilasila ai e Niosiitia le US$2.2 pilionamai le tupe a Abu Dhabi.O le faʻatupeina na maua ina ua maua e le CYVN le 7 pasene o le Nio mo le US $ 738.5 miliona.

Ia Iulai,Xpeng, o le tauvaga a le aiga o Nio e faavae i Guangzhou, fai mai o le amamanu lua Volkswagen-badged midsize EVs, e mafai ai ona maua tupe maua mai auaunaga faatekonolosi mai le taʻavale tele a le lalolagi.

O EV sa avea ma vaega autu o tupe teufaafaigaluega talu mai le tuufaatasia e Saina o sootaga tau tamaoaiga ma Sasaʻe Tutotonu ina ua maeʻa le asiasiga a Peresitene Xi Jinping i Saudi Arabia ia Tesema, 2022.

Investors mai atunuu i Sasaʻe Tutotonuo loʻo faʻateleina a latou tupe teufaafaigaluega i pisinisi a Saina e aofia ai tagata fai EV, tagata gaosi maa ma amataga o loʻo aʻafia i tekinolosi taʻavale tutoʻatasi o se vaega o se taumafaiga e faʻaitiitia lo latou faʻalagolago i le suauʻu ma suia o latou tamaoaiga.

Ia Oketopa, Saudi Arabian smart city developerNeom na fa'afaigaluegaina le US$100 milionai Saina fa'atekonolosi tuto'atasi amata Pony.ai e fesoasoani e fa'atupe ana su'esu'ega ma atina'e ma fa'atupe ana galuega.

O itu e lua na fai mai o le a latou faatuina foi se pisinisi soofaatasi e atiaʻe ma gaosia auaunaga avetaʻavale a le tagata lava ia, taʻavale tutoʻatasi ma atinaʻe faʻapitoa i maketi autu i Sasaʻe Tutotonu ma Aferika i Matu.

I le faaiuga o le 2023, na faʻaalia ai e Nio asedan pule eletise mama, le ET9, e fa'atauina hybrids e Mercedes-Benz ma Porsche, fa'ateleina ana taumafaiga e fa'atumauina se tulagavae i le vaega o ta'avale fa'apitoa a le atunu'u.

Fai mai Nio o le ET9 o le ai ai le tele o tekinolosi faʻaonaponei na fausia e le kamupani, e aofia ai meataalo taʻavale maualuga ma se faiga faʻagata tulaga ese.O le a fa'atauina ile 800,000 yuan (US$111,158), fa'atasi ai ma tiliva fa'amoemoe ile kuata muamua ole 2025.


Taimi meli: Feb-28-2024

Feso'ota'i

Aumai se Alaga
Maua fa'afouga imeli